Annons
Annons


Äppel kompott med kardemumma

Superenkelt och gott recept.


appel-kompott-3

Ät äppelkompotten som den är eller servera med en klick grädde.

appel-kompott-1

Skala, kärna ur och hacka äpplena i bitar.

appel-kompott-2

Sjud äppelbitarna med vatten, socker och kardemumma tills de mjuknar.

appel-kompott-3

Häll upp i en skål.

appel-kompott-4

Servera äppelkompotten varm med en klick grädde eller till exempel i glas med kolasås och kaksmulor.

Annons

Enkelt recept på äppel kompott med smak av kardemumma. Är superenkelt att göra och man kan ha kompotten till mycket. Antingen kan man servera den ljummen med en klick grädde, eller ha som fyllning i en tårta. Att servera äppelkompotten i glas med kolasås och kaksmulor eller vad man har hemma är också supergott och väldigt enkelt att förbereda [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Äppel kompott, 4 portioner:
4 äpplen
2 dl vatten
1 dl socker
0,5 tsk malen kardemumma

1. Skala, kärna ur och hacka äpplena i bitar.
2. Sjud äppelbitarna med vatten, socker och kardemumma tills de mjuknar. Cirka 15 minuter.
3. Mosa lätt äppelbitarna och servera dem varmt med en klick grädde eller till exempel i glas med kolasås och kaksmulor.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar