Annons
Annons


Alla hjärtans dags tårta

Baka min lakritstårta med hallonmarängfrosting!


chokladtarta

chokladtarta-1

chokladtarta-2

chokladtarta-3

chokladtarta-4

Vad passar inte bättre än en rosa chokladtårta på alla hjärtans dag! Baka min chokladtårta med smak av lakrits, fylld med hallonmarängfrosting, färska hallon och chokladflarn med torkade hallon. Det kan bara inte bli godare, tycker jag [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Chokladtårta med smak av lakrits och hallonmarängfrosting, 10-12 personer

Chokladbotten:
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3,5 dl socker
2,2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 msk lakritspulver
60 ml rapsolja
180 ml rumsvarm mjölk
2 stora ägg
190 ml varmt vatten

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smöra och mjöla lätt 4 formar à 16 cm och lägg ett bakplåtspapper i varje botten.
3. Sikta de torra ingredienserna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna i skålen och rör om.
4. Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnarna ska vara torra i mitten. Låt de svalna på galler. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka.

Hallonmarängfrosting:
4 äggvitor
2,5 dl socker
250 g rumsvarmt smör
100 g tinade frysta hallon

1. Vispa  äggvitor och socker över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält. Det är vid cirka 65 grader.
2. Vispa kallt i en hushållsmaskin, cirka tio minuter.
3. Klicka i smöret i omgångar.
4. Mixa hallonen i en matberedare och sila bort kärnorna.
5. Vispa hallonpurén med frostingen riktigt fluffigt.

Chokladflarn:
50 g mörk choklad
frystorkade hallon

1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Bred ut chokladen tunt på ett bakplåtspapper och strö frystorkade hallon över.
3. Låt svalna och bryt av bitar till dekorationen.

Fyllning:
250 g färska hallon

1. Sätt ihop tårtan: Spritsa ut frosting på tre bottnar och tryck ner de färska hallonen.
2. Stapla bottnarna på varandra och lägg på den sista bottnen.
3. Spackla tårtan med frostingen, ställ kallt i cirka 20 minuter.
4. Spackla tårtan med den sista frostingen och dra med en kniv ett mönster.
5. Stick ner chokladflarnen överst på tårtan. Klart!

Foto: Malin Bondesson

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar