Annons
Annons


3:e advent fikar jag med en fromagetårta

Fromagetårta med smak av pusch på en mandelbotten!


advent-3

Till advenstfikat har jag bakat en fromagetårta som smakar punsch och känns riktigt julig i smaken. Den här minitårtan har en mandelbotten med smak av kanel, fylld med fromage med russin, punsch och grovt hackad choklad. Jag pudrade rikligt med kakao över tårtan och dekorerade med färska hallon och ett litet chokladflarn. Supersmarigt och perfekt till fikat [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Fromagetårta, cirka 4-5 personer:

Mandelbotten:
42 g mandelmassa
20 g rumsvarmt smör
½ ägg
0,25 tsk malen kanel

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smöra lätt en 12 cm bakform och lägg bakplåtspapper i bottnen.
3. Riv mandelmassan, rör ihop med smöret och blanda i ägg och kanel.
3. Fördela i formen och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
4. Låt svalna på galler och stansa sedan ut botten med en 10 cm bakform med höga kanter.

Fromage med smak av punsch:
1,5 gelatinblad
3 msk russin
3 msk punsch
1,5 äggula
3 msk socker
1,5 äggvita
1,2 dl vispgrädde
2-3 msk punsch
30 g hackad mörk choklad

1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
2. Låt russin och punsch koka ihop.
3. Vispa äggula och socker pösigt.
4. Vispa äggvita.
5. Vispa vispgrädde.
6. Hacka chokladen lite grovt.
7. Blanda i gelatinet i den russinblandningen, låt svalna.
8. Rör ner i ägguleblandningen, vispgrädden, hackade chokladen, smaksätt med lite punsch och rör sist ner äggvitan.
9. Fyll formen till bredden med fromagen och frys i cirka en timme till den stelnat till.
10. Ta ur tårtan ur formen, sikta kakao över, dekorera med chokladdekorationen och hallon. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar